Het Boeskoolfestival is weer herboren!

Afgelopen zaterdag heeft voor het eerst sinds 9 jaar het Boeskoolfestival weer plaats gevonden in Zuidwolde. Al vroeg in de ochtend tettert de trompet en fietst de omroeper met een rinkelende bel in de hand ouderwets door het dorp om zo iedereen met luide stem te verwelkomen op het boeskoolfestival. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat vonden er activiteiten voor jong en oud plaats. Het is een eerbetoon aan de voormalige boeskoolboeren waar het dorp bekend mee geworden is. Er waren goed bezochte lezingen, rondleidingen, sportwedstrijden, tentoonstellingen en een wandel- en fietsroute langs overblijfselen van het boeskoolverleden.

Zeskamp!

Toen de grote luchtkussens voor het zeskamp die ochtend werden opgezet, zag je de gezichten van niets vermoedende kinderen glunderen. Wat gebeurt hier? Is dit gratis? Jawel, alles met uitzondering van eten en drinken is gratis. Met nog een

grotere glimlach vertrok het jochie weer om zijn ouders en de rest van zijn vrienden blij te maken. ‘s Middags barstte het grote zeskamp los en gingen teams met boeskolen onder de arm de strijd aan om een parcours te land en te water te trotseren.

Overal waar je keek zag je blije gezichten en het was duidelijk dat het dorp genoot. Na afloop van het zeskamp konden bezoekers van het festival een bordje zuurkool met worst of gehaktballetjes eten op het speciaal aangelegde terras aan het boterdiep.

Feest!

Even verder was een groot podium opgebouwd waar later die avond het hele dorp samenkwam voor het Boeskoolfeest. Onder begeleiding van een live coverband brak het feest los en ontstond er een ontspannen en gemoedelijke sfeer waar het hele dorp na al die jaren weer kon genieten van het samenzijn en samen feesten. Er werd gedanst, gelachen en natuurlijk ook geproost. Naast de bar stond een grote rodeostier opgesteld waar kinderen achter elkaar in de rij stonden om op de stier te mogen klimmen om er vervolgens weer vanaf gesmeten te worden. Hadden ze hun ritje gehad, dan sloten ze weer achteraan aan om er opnieuw afgesmeten te worden. Maar o, wat hadden ze er een plezier in. Al met al was het herboren boeskoolfestival een groot succes waar jong en oud van genoten heeft.